Termin tre – nu är det vi

Ett av mina högt uppsatta mål för det här året är att klara alla mina tentor som jag skriver. Den fjortonde kom beskedet om att mina åtta högskolepoäng faktiskt trillat in i studentportalen och den stora terminstentan jag skrev den tionde blev mycket riktigt godkänd! Jag är noga med att hela tiden försöka påminna mig själv att jag faktiskt inte är mina prestationer då jag är väldigt duktig på att lägga mer eller mindre hela min värdighet i resultatet på en tenta. Samtidigt är jag medveten om att jag presterar som allra bäst när jag har lagom med press på mig och ett sådant här mål är precis en sådan sak, något som pressar mig att vilja kämpa så mycket jag bara kan men som för den skull inte får mig att må dåligt.
Att jag nu är godkänd på hela mitt första år på sjuksköterskeprogrammet, att en tredjedel av min utbildning nu är passé och godkänd är för stort för mig för att kunna förstå men viktigaste av allt, det är något av det jag är allra mest stolt över i mitt liv. Det är jag själv, mitt jobb och mitt kämpande som tagit mig hit, där jag står idag redo att börja min tredje termin så motiverad som man bara kan vara. Jag är också så vansinnigt tacksam gentemot de människor som funnits och finns omkring mig för även om det är jag som skrivit tentorna och klarat dem så är det tack vare dem som jag faktiskt lyckats med det. Det är de som fångat mig och fångar mig när jag är på väg falla, det är de som ibland motiverar mig att fortsätta när motivationen tryter.
Tillsammans, i en helande syntes mina vänner, skapar vi dagens nu, morgondagens historia och gårdagens framtid. Du vet vem du är.

söndag

 Imorgon går jag min första dag på den redan startade termin tre. Två veckor kommer spenderas i skolan med föreläsningar, basgrupper och färdighetsträningar på clinicum innan jag återigen går ut på min andra praktik, denna gång någonstans inom slutenvården på sjukhuset.
Nytt anteckningsblock är införskaffat, pennorna är påfyllda med nya stift och kalendern är rensad från gammalt skrot.
Termin tre, det ska bli ett sant nöje att möta dig!

Peppkram,
Olivia

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>