Laddad söndag

Jag har ägnat helgen åt att ladda för veckan, dagarna som kommer. Under de följande tolv dagarna så kommer jag att vara på avdelningen tio dagar och mer än så ska förstås tryckas in i vardagen och jag fullkomligt älskar det. En helg innehållande familjemiddag, helgpromenad, uppiggande timmar i gymnastikhallen, nervkittlande OS-lopp och skönt soffhäng är den perfekta uppladdningen för mig.
Jag har lagat matlåda till morgondagen, bäddat rent i min sköna säng och vad är väl skönare än att krypa ner nyduschad mellan krispiga väldoftande lakan?!
Nåväl, tidig kväll ikväll är ett måste då jag behöver varje minuts sömn jag kan få. Imorgon går jag ett dagpass och då ringer klockan strax före fem imorgon bitti och det känns som att det är nu det börjar, på riktigt. Mina två första dagar har jag fått känna av stämningen och avdelningen lite men nu, nu är det dags att leverera. Nu ska ett års inhämtade kunskaper sättas på sin spets och jag får nu chansen att visa vad jag redan kan men framför allt, lära mig sådant jag inte redan kan.
Som det prestationsfreak jag är så är detta fantastiskt bra övning, att faktiskt behöva be om hjälp för att klara vissa saker för att jag inte kan det perfekt från början, att behöva fråga för att det är något jag inte vet men behöver veta för att klara uppgiften. På min praktik tar jag varje tillfälle jag kan för att testa på något nytt och ser lär- och utvecklingsmöjligheter i varenda stund, som student på en avdelning blir det med andra ord sällan några längre vilopauser under passen vilket för all del inte gör mig ett enda dugg för jag ÄLSKAR att praktisera mitt kommande yrke. Något bättre, roligare eller mer inspirerande har aldrig tidigare hänt mig, aldrig.
pepparåå

Kanske ligger det något i detta? Att en dröm förblir just bara en dröm så länge vi inte gör något konkret arbete för att uppfylla den. Jag tror på att ha drömmar och mål för saker och ting, men glöm för all del inte bort att det är Du som har verktygen och Du har möjligheten att infria det du vill. Och du, ha inte för bråttom. Vissa saker tar tid, men när du väl infriat din dröm så spelar inte det någon roll, det är att Du tagit dig dit som räknas. Men du min vän, glöm inte bort att ”nothing worth having comes easy”. Kämpa, kämpa, kämpa lite till och, sluta aldrig kämpa för din dröm. En dag är den sann.

Gör din kommande vecka till en vecka att minnas. Det ska jag göra!
Söndagskram,
Olivia

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>