Raw chokladtårta

Idag ska vi fria min syster Isabels födelsedag och såklart ska det bjudas på middag och tårta. Jag har gjort min egen tårta eftersom att jag inte kan äta gluten. Den kommer ifrån Ida Warg och jag hoppas att den smakar himla bra, vet inte riktigt om jag lyckades med botten, men vi får se!

Botten: Mixa 3dl blandade mandlar och cashewnötter (eller andra valfria nötter) och 1 msk rå kakao till ett mjöl. Lägg sedan ner 10 färska dadlar och mixa till en kletig smet. Lägg ut smeten i en form och in i frysen. Chokladklet till topping: Mixa 4 bananer, 3 avocado, 6msk raw kakaopulver, 6msk smält kokosolja, 2 tsk vaniljpulver och 2 msk agavesirap till en fluffig smet. Lägg in den en stund i frysen och sedan förvara den i kylen en stund innan den ska smetas över tårtan.Pynta tårtan med färska skivade jordgubbar och kakaonibs.

raw-food-cake-1 rawfood-cake

 

Får hoppas att min tårta blir såhär fin sen.

Maja

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>