Hopp

På dagens schema stod ensam en två timmar lång föreläsning. Många gånger ger jag dem inte ens chansen, det faktum att resan tar lika lång tid som själva föreläsningen tar gör att jag många gånger väljer att stanna hemma och läsa om ämnet på egen hand. Idag vaknade jag på rätt sida och tog mig iväg till skolan där föreläsningen skulle handla om ”hopp och transition”. Ett oerhört viktigt område att beröra för oss blivande sjuksköterskor, och för de som redan är det också, förstås.
Föreläsningen i sig var en rejäl besvikelse, skuldkänslor överöste mig efteråt och jag såg fyra värdefulla timmar försvinna bort från mig. Fyra timmar som jag kunde spendera betydligt bättre genom att till exempel börja strukturera upp mitt tentapluggande som för all del redan borde ha börjat.
MEN, jag tvingade mig själv att rannsaka dagens föreläsning och även om inte själva föreläsningen var givande så väcktes tankar. Mina tankar. Tankar kring just ämnet hopp. Vad är hopp för mig? Hopp för mig, behöver inte vara samma sak för dig. Jag blir nyfiken. Letar fram en artikel, söker fram en bok som handlar om sjuksköterskans kommunikation med patienter kring hopp. Den finns inte inne på HUB, hälsouniversitetets bibliotek, men jag är nummer två i kö. Spänning. Längtan.

Det är ännu ganska långt kvar men, någonstans där framme skymtar jag målet. Jag skymtar, bortom kurvor, berg och dalar, min examen. Och idag, imorgon och alla andra dagar kan jag påverka vem jag är och vad jag kan när jag väl står där.
Den här utbildningen är min hittills största gåva. Och jag vill förvalta den så väl jag bara kan.
Ikväll tackar jag mig själv för att jag åkte till skolan och föreläsningen. För att tankar väckts, för att funderingar susat genom huvudet och för att min inställning och mina tankar är påverkbara. För att jag fått inse saker jag egentligen vet men inte alltid tänker på, att det är idag jag bygger min framtid.

Vad var bra med det som var mindre bra för Dig, idag?
Lek med dina tankar, våga tro, och våga hoppas.

jkljkl

Olivia

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>