Varierad husmanskost

Vanlig husmanskost behöver inte vara onyttig eller innehålla ”fel” ingredienser. Det kan vara hur gott som helst om man lägger ner tid och omtanke på rätten, kanske piffa till den lite. När jag tänker på husmanskost tänker jag automatiskt på potatis och köttbullar med någon slags sallad till. Det kan vara vanlig potatis, med köpa köttbullar. Men varför inte prova en ny variant av denna rätt?
Istället för den klassiska kokta potatisen, kan du köpa hem sötpotatis som innehåller men mineraler och vitaminer. Du kan tillaga sötpotatisen på exakt samma sätt som den vanliga potatisen. Så dötpotatis är en perfekt vara när du vill variera lite. Och varför inte testa att göra egna köttbullar istället för att köpa ett paket? Då kan du krydda och mixa lite som du vill och komma fram till den bästa smaken. Det kan räcka med att köpa ekologiskt kött så blir det en annan smak. Och istället för den vanliga salladen på tomat, gurka och sallad så kan vi slänga in andra favoriter som paprika, ruccola eller bladspenat. Testa en sak i taget, allt behöver inte ändras på en gång.
mats_carlsson_20130723150726

Maja

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>