Torsdagsfilosofi.

Livet, dagarna, timmarna fortlöper innan jag hinner blinka. En inre ro har infunnit sig ty åtta högskolepoäng för en godkänd terminstenta trillat in på mitt högskolepoängskonto vilket jag är otroligt stolt över. Som en fin vän sa när hon nåddes av beskedet att min tenta var godkänd, ”hårt arbete lönar sig!”, och så är det, sannerligen. Jag tackar mig själv för att jag har orken, drivet att klara av det jag vill klara av hela mitt hjärta.
En inre ro har också infunnit sig då sommaren inte längre känns så skrämmande. Sommaren kommer, precis som jag vill, innebära många timmar på mitt drömjobb, flyghavreplockning på gården, ljumna sommarkvällar med fina vänner och tid att upptäcka min nya stad.
Jag är tacksam, jag är glad. Jag är tacksam för att jag har fått förutsättningar att lyckas, för att jag har drivet och viljan som krävs för att nå det jag vill. Jag är tacksam för att livet lär mig nya saker varje dag, bara jag tillåter mig att stanna upp i tanken, i kroppen och faktiskt våga se och höra det som händer. Lyssna in och se min omgivning, se vad jag kan lära som jag inte redan vet.
Det gäller att våga känna det som känns, lyssna på det som hörs och se det som syns och finns. Det är då vi kan lära oss, det är då vi kan gå vidare i våra liv, så mycket rikare, så mycket klokare.
klsn

Himlen är oskyldigt blå,
djupaste hav likaså.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
det rår inte stjärnorna för.
Älskling, jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat, oss in i en vrå.
Är himlen så oskyldigt blå

Skrivet av en av våra kämpar som nu är en ängel och som tyvärr lämnade oss alltför tidigt, Ted Gärdestad.
En av de vackraste texter i världen. För mig.

Olivia

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>