Frågor som blir fel

”Var det jobbigt att äta det där?” ”Du klarar av att äta det där, det kommer gå bra” ”Vad duktig du var som åt upp”
Dessa två meningar och andra meningar som liknar dem hatar jag. Jag verkligen hatar när folk säger så till mig. När människor antar att jag får ångest över att jag ätit någonting, eller om de frågar om det är jobbigt medan jag äter. Det är som att de antar att det ska vara jobbigt, det värsta är att det då blir jobbigt och jag känner obehag över att jag har ätit det eller äter det. Jag har nu förstått att det bara är för mitt eget bästa som människor frågor, de bryr sig ju, men ändå så blir det så fel. Det är dessa frågor som ger mig ångest, när människor förväntar sig att det ska vara en utmaning eller jobbigt att äta någonting. Det kan vara allt ifrån yoghurt, en frukt, till godis. Det spelar ingen roll vad jag äter eller dricker, när jag får den frågan så kommer känslor och tankar som har med anorexin att göra.
Jag vet att de bara vill mig väl, men som sagt så blir det så fel. Så så fel.. Vet inte hur jag ska uttrycka mig när jag ska berätta att jag inte vill ha sådana frågor heller. Blir så fel, vill ju fortfarande att människor ska bry sig. Men jag vill berätta när det är jobbigt, inte att jag ska få frågor om det. Nu är det inte heller så att jag får dessa frågor ofta, men ibland så kommer de och då blir det en fråga i helt fel syfte.
stronger-than-you-think

Maja

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>